Ízetlen az étel? Segítünk!

  • A sós ételek ízesebbek lesznek, ha egy minimális cukrot keverünk beléjük.
  • A fordítottja igaz ennek az édes ételek esetén: adagoljunk hozzá leheletnyi sót!
  • Amelyik étel ecettel kerül savanyításra, abba mindig tegyünk egy kávéskanál cukrot is! Nemcsak ellensúlyozzák, hanem ki is egészítik egymás ízerejét.
  • Ha sűrítendő ételünk nem elég aromás, készítsünk neki fűszeres rántást, adjunk hozzá zellerzöldjét, petrezselyemzöldet, köménymagot, kockákra metélt hagymát, szétnyomott fokhagymát, majorannát, oregánót. 
  • Leveseknél használjunk egy fél- vagy egész leveskockát, a leves alaphozzávalóitól függően!
  • Olykor egy-két teáskanálnyi ételízesítő (Delikát, Vegeta) is jobbá teszi ételünket.

Népszerű házi praktikák